BiH

Dodik: U Bleiburgu ih je sve trebalo pobiti, i one koji su hodali godinama, trebalo je naći i pobiti!

Govoreći o rezoluciji o žrtvama ustaša, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je za Politiku rekao da su neki Srbi podržali taj dokument i da se prave da ne vide kako se njima pokušava reći da su antifašističku borbu nosili (prvo) Bošnjaci, Hrvati, pa Srbi, odnosno “ispade da su oni nosili borbu protiv ustaša”.

Dodik je izjavio i to kako je istorijska činjenica da su mnoge ustaše, koji su klali Srbe, poslije desetak godina postali rukovodioci u komunističkom režimu, te da kažu, kada se usprotivi takvoj rezoluciji, da “podržava Bleiburg”.

– Evo mog stava o tome, u Bleiburgu ih je sve trebalo pobiti. Nikakve empatije nema prema bilo kome. I one koji su hodali godinama, trebalo je naći i pobiti. Nikakvu distancu ne mogu napraviti prema tome kada pogledam što su nam uradili, rekao je Dodik i podsjetio koliko su ustaše pobile Srba oko Banje Luke – u Motikama, Drakuliću, Šargovcu, Garavicama, Jasenovcu.

Odjednom Bošnjaci postadoše antifašisti, kaže Dodik i pita je li Handžar divizija bila u antifašističkom bloku.

– Genocid je izvršen nad Srbima, pobijeno je više od 500.000 Srba samo u Jasenovcu, ubijali su srpski narod gdje god su stigli, rekao je Dodik i podsjetio da su u njegovom selu, Mrčevcima, ustaše pokupile 140 mirnih mještana i sve ih ubili, te da nema srpskog sela u kojem se to nije dogodilo.

Dodik je naveo da su trojica gradonačelnika Sarajeva bili u ustaškoj vlasti koja je deportirala ljude u Jasenovac, te da od tolikog izvrtanja čovjeku dođe da “iskoči iz kože”.

Izvor: Politika

Slični članci

Back to top button