Kultura

Njemački glumac bh. korijena u emisiju donio baklavu i izazvao oduševljenje (VIDEO)

Njemački glumac bh. porijekla Edin Hasanović gostovaoje u emisiji “Late Night Berlin”, njemačkom kasnonoćnom talk show-u koji na ProSiebenu vodi Klaas Heufer-Umlauf.

S obzirom na to da je u emisiji gostovao nakon Ramazanskog bajrama, Edin je počastio voditelja donijevši u studio baklavu koju je pravila njegova mama.

“Edin Hasanović nije samo veliki prevarant, već i prijatelj emisije. I kao što to čine dobri prijatelji, on jednostavno donosi domaću baklavu i štenad. Hvala mami Edina Hasanovića”, napisali su urednici emisije.

Ovai 27-godišnjak bh. porijekla roden je u Zvorniku odakle je kao dječak izbjegao u Njemačku. Glumio je u brojnim njemačkim filrnovima i serijama, za koje je osvojio mnoge filmske nagrade — poput dvije “Zlatne kamere” kojima je odlikovan kao najbolji mladi glumac, te za najbolju produkciju.

Godine 2013. je bio u utrci za najboljeg glumca na dodjeli Njemačke filmske nagrade za ulogu u filmu “Schuld sind immer die Anderen” ili “Uvijek su drugi krivi”. Posljednju ulogu odigrao je u filmu “Rate Your Date” (7019) sa Nilam Farooq.

Ove godine trebao je drugi put biti moderator svečanosti 70. dodjele Njemačke filmske nagrade. Svečanost dodjele Njemačke filmske nagrade poznate i kao “LOLA” prenosi se uživo na njemačkom državnom kanalu Das Erste. Hasanović je prvi put ovu svečanost moderirao 2018. godine sa njemačkom glumicom Iris Berben. Ujedno, već tada je bio najmladi moderator svečanosti dodjele ovih nagrada ikada.

Izvor: furaj.ba

Slični članci

Back to top button