Film/TV

10 najgenijalnijih poslovnih ideja Del Boja Trotera

“This time next year…”, i onda sljedeće godine ponovo tako. Porodica Troter obilježila je britansku televiziju osamdesetih godina, a jugoslovensku i ex-jugoslovensku deceniju poslije, kada su se i kod nas sve porodice dovijale kako da prežive, baš poput Trotera, a ulicama zavladali sitni prevaranti i mućkaroši, baš poput Dereka Del Boja. Kasnije su neki od tih sitnih napredovali u velike, ali o tome na nekom drugom mjestu.

Elem, u svojim pokušajima da postane milioner – što će mu jednom, sjećate se, i uspjeti, samo da opet izgubi sve što je stekao – Del Boj je dolazio na ideje koje su bile toliko bizarne da su prosto genijalne. Trebalo mu je, u stvari, samo malo strpljenja, pokazaće vrijeme, jer je TV kanal Gold sproveo istraživanje koje je pokazalo da bi samo njihov trosobni stan u Pekamu danas bio vrijedan 850.000 funti, dok bi uz svu ostalu imovinu koja im je prošla kroz ruke danas imali više od tri miliona.

No, Del je želio da postanu milioneri što prije, već sljedeće godine, a inspirisani Goldovim člancima se prisjećamo 10 njegovih najgenijalnijih poslovnih ideja.


10. Troteri tur-operateri

Kada se njegov brat zaposli kao čuvar autobuske garaže, Del dolazi na ideju da organizuje turističke autobuske ture po Lonondu, ali na svoj način. U epizodi “Spori bus za Čingford” (“A Slow Bus to Chingford”) smo tako vidjeli biznis nazvan “Troterske etničke ture”, koji neslavno propada kada se za obilazak “rodne kuće Šerloka Holmsa” i “mjesta gdje je zakopan Džek Trbosjek” ne prijavi niko.

Možda ideja i nije bila toliko loša, ali to nikada nećemo znati, jer je deka “pogrešno” shvatio svoj zadatak, pa promotivne letke bacio u kantu za smeće.

Slični članci

Back to top button