Čitaj.ba

U službi naroda!

Poznati detalji stravične nesreće u Lukavcu u kojoj je troje ljudi izgubilo život

Tri osobe su smrtno stradale, a dvije su povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć oko 19:05 sati dogodila u mjestu Modrac kod Lukavac. 

Saobraćajna nesreća sa tragičnim epilogom desila se nakon sudara jednog teretnog i dva putnička vozila.

U MUP-u TK su saopštili podatke sa kojim su raspolagali u ovom momentu

– U jednom putničkom vozilu su tri osobe smrtno stradale, a ljekar je na licu mjesta konstatovao njihovu smrt. U drugom vozilu su dvije osobe povrijeđene, ali još se ne zna stepen njihovih povreda, potvrđeno je za Oslobođenje iz MUP-a TK-a.

U saobraćajnoj nesreći su učestvovala dva putnička vozila „citroen C5“ i „audi“, i teretno vozilo sa prilkolicom.

– Tri preminule osobe su se nalazile u vozilu citroen. Preminula je žena M.S (rođena 1934. godine), i dva muškarca S.B.S (1963. godine) i D.T (1960. godine), svi iz Prijedora, saopšteno je iz Tužilaštva TK.

Uviđaj je sinoć obavio dežurni tužilac u saradnji sa OKP PU Lukavac, a na uviđaju je bio i vještak sobraćajne struke.

Danas je izdata naredba za obdukciju tijela preminulih osoba. Vozači audija i teretnog vozila su alkotestirani i nije utvrđeno prisusutvo alkohola.

I dalje se utvrđuju sve okolnosti koje su dovele do saobraćajne nesreće. Oba putnička vozila su došla u kontakt sa teretnim vozilom nakon čega su sletjeli sa puta.

Tužilaštvu će izvještaj dostaviti i policijski istražitelji, kao i vještak saobraćajne struke, koji će obaviti i detaljno vještačenje, nakon čega će se znati više o uzrocima nesreće.

Izvor: Oslobođenje
Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter