Region

Zabranjen bizarni spot Aleksandra Vučića (VIDEO)

Vijeće srpskog regulatornog tijela za elektronske medije (REM) je potrebnom većinom glasova zabranilo daljnje emitiranje predizbornog spota Srpske napredne stranke. Spot u kojem se pojavljuju lider te stranke i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i jedna šestogodišnja djevojčica, stoga se više ne može emitovati, rekla je za Insajder članica Savjeta REM-a Judita Popović.

Naknadno je iz REM-a saopćeno da je Vijeće utvrdilo da je politička oglasna poruka Srpske napredne stranke, u kojoj predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovara s djevojčicom uzrasta od oko 4-5 godina koja se igra vlakićem, kockama i drugim igračkama, u trajanju od 55 sekundi, a koji je prikazan na programima više pružatelja medijskih usluga, u suprotnosti s Pravilnikom o zaštiti maloljetnika u segmentu pružanja medijskih usluga.

Vučić, podsjetimo, u spotu s curicom razgovara o važnosti gradnje cesta, vrtića i škola, a onda joj govori da ima plan da njenog tatu vrati iz Njemačke.

“Pružateljima medijskih usluga se nalaže da odmah obustave emitiranje navedene političke oglasne poruke (spota), a svako dalje emitiranje predstavljat će osnovu za izricanje mera u skladu Zakonom o elektroničkim medijima”, piše u saopćenju REM-a.

 (Izvor: Raport)

Slični članci

Back to top button