Crna hronika

Samir prvim letom iz Švedske stigao u Bosnu i poginuo u stravičnoj nesreći

Na mezarju Donjoj Puharskoj u Prijedoru jučer je u 13.30 sati klanjana dženaza Samiru Sevliću, koji je u srijedu u nesreći kod Lukavca poginuo zajedno sa svojom majkom Muhibom, te zetom Dragom Timarcem.

Samir je bio omiljen u Prijedoru i vijest o njegovoj smrti, ali i njegove majke i zeta pogodila je sve stanovnike ovog grada.

– Cijeli Prijedor tuguje. Timarac je na tuzlanski aerodrom išao po rodbinu koja je doputovala iz Švedske. Nažalost, desila se saobraćajna nesreća u kojoj su poginuli – kaže za Faktor Rezak Hukanović, novinar i književnik i veliki prijatelj Samira Sevlića.

Kako ističe, Sevlić je tokom cijelog života bio omiljen među stanovnicima Prijedora.

– Prije rata je imao butik i svi su dolazili da kupuju kod njega. Uvijek je bio veseo i nasmijan. Samir je poslije rata živio u Švedskoj, a potom na Tajlandu i u Australiji, koja je bila njegova adresa posljednjih godina. Majka mu je živjela u Švedskoj. Uvijek je bio izuzetno vezan za Prijedor. Zbog toga je kupio karte za prvi let Wizz Aira iz Švedske za Tuzlu. Nažalost, sudbina je htjela da se desi katastrofalna nesreća. Želio je da ponovo bude u svom Prijedoru i sigurno je da će cijeli grad za njim danima tugovati – kaže Hukanović.

Slični članci

Back to top button