Crna hronika

Zatrašujući video: Vaspitačica snimljena kako davi bebu (VIDEO)

Policija u Ukrajini ispituje sumnjivu smrt jednogodišnje djevojčice koja se 29. maja dogodila u jednom ilegalnom vrtiću u gradu Zaporožje.

Roditelje male Olesije vaspitačica je zvala nedugo nakon što su je ostavili u vrtiću i rekla im da je djevojčicu bila stavila na spavanje i da je malena prestala da diše.

Međutim, naknadno se pojavio snimak sigurnosnih kamera na kojem se vidi da je vaspitačica udavila dijete pokušavajući ga spriječiti da plače.

Kako prenose ukrajinski mediji, djevojčicu je majka oko 9 sati ostavila u vrtiću, a Hitna pomoć je u 10.45 konstatovala smrt djeteta.

I dalje se utvrđuje tačan slijed događaja, ali istraga je pokazala da je vaspitačica udavila dijete jer je neutješno plakalo. Naime, djevojčicu je prethodno drugo dijete ujelo za nogu dok su se svađale oko igračke. Djevojčica je plakala zbog ugriza, a na snimku se vidi kako je vaspitačica potom podiže na krevet, pregleda ranu od ugriza na nozi, a potom joj vezuje spužvu sa maramom oko vrata kako bi je smjestila da spava iako je dijete i dalje bilo uznemireno.

Vjeruje se da je djevojčica imala problem da dođe do zraka, da je u panici počela da povraća, a potom da je izlučevine iz stomaka aspirirala u pluća jer nije imala gdje da ih izbaci, pošto joj je spužva bila vezana preko usta.

Nedugo potom vaspitačica ju je pronašla mrtvu, ali svjesna da će kamere pokazati šta je prethodilo tragediji, uzela je da briše snimke. Međutim, ključni snimak na kojem se vidi kako joj vezuje “jastuk” oko vrata nije obrisala.

Uznemirujući snimak je objavio advokat oštećene porodice na svom Facebook profilu.

Preostaje da istragom bude utvrđeno kako je dijete tačno preminulo. U međuvremenu policija je privela vaspitačicu (51), tačnije vlasnicu ilegalnog vrtića. Kako je navedeno u policijskom saopćenju, ona se tereti da je u svom trosobnom stanu bez neophodnih dozvola napravila vrtić u kom je čuvala više djece, prenose Nezavine novine.

Sumnjiči se i da je izvršila ubistvo maloljetne osobe.

Izvor: Nezavisne

Slični članci

Back to top button