Gastro

Za prste polizati: Piletina na švicarski način, niko joj ne može odoljeti

Ovo jeftino, a ukusno jelo pravi se začas, a mogu ga praviti i kulinarski amateri… Piletina na švicarski način će vas sigurno oduševiti. 

Sastojci:

700 grama pilećih prsa
kašika gustina
pola kašike sode bikarbone
dvije kašike limunovog soka
2 kašike acceto balsamica
sol
brašno
ulje za prženje

Priprema:

Čekićem istucati pileća prsa i isjeći ih na kockice. Posoliti, dodati sodu bikarbonu, pa dobro promiješati.

Poprskati sokom limuna i balsamikom, te dodati gustin i opet sve izmiješati. Nakon što odstoji 20 minuta uvaljati u brašno i pržiti na ulju.

Piletina se može servirati uz omiljenu salatu, piše malakuharica.com

Prijatno!

Izvor: malakuharica.com

Slični članci

Back to top button