BiH

Broj zaraženih u TK i dalje raste: Jedna osoba preminula, potvrđen 21 novi slučaj zaraze

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla u posljednja 24 sata COVID-19 je potvrđen kod 21 osobe na području Tuzlanskog kantona (TK).

Sa novim aktivnim slučajevima TK sa današnjim danom broji ukupno 144 osobe koje su pozitivne na COVID-19. Kako je saopćeno iz Kriznog štaba Tuzlanskog kantona evidentriran je i jedan smrtni slučaj muškarca srednje životne dobi.

– U pitanju je onkološki pacijent. Pri prijemu urađeno je testiranje kojim je naknadno utvrđeno da je bio pozitivan na koronavirus – saopćeno je.

Tuzlanski kanton broji ukupno šest osoba koje su preminule, a bile su pozitivne na koronavirus.

Ukupno je 13 pacijenata zbog zaraze koronavirusom hospitalizirano u UKC-u Tuzla, dok se njih 131 nalazi na kućnom liječenju. Također je saopćeno kako se 349 osoba nalazi pod zdravstvenim nadzorom. Podsjetimo, ministrica zdravstva TK Dajana Čolić zbog sve teže epidemiološke situacije uputila je apel građanima da se pridržavaju mjera zaštite jer samo na takav način će biti moguće da se izbjegnu represivnije mjere koje su ranije bile na snazi.

– Sve što nam je na raspolaganju ćemo iskoristiti samo da ne ulazimo u restriktivne mjere koje bi mogle ozbiljno ugroziti privredu, izjavila je ranije Čolić.

Izvor: Agencije

Slični članci

Back to top button