Dijaspora

Zbog koronavirusa Njemačka okarakterisala BiH kao rizično područje

Nakon pogoršanja epidemiološke situacije, njemački Robert Koch-Institut (Njemačka) 17. juna je Bosnu i Hercegovinu kategorisao u listu rizičnih zemalja.

Dole navedene države trenutno su označene kao područja u kojima postoji povećan rizik od infekcije SARS-CoV-2.

Za one koji ulaze u Njemačku i koji su se nalazili u rizičnom području u bilo koje vrijeme u posljednjih 14 dana prije ulaska, može postojati obaveza da ih razdvoje prema odgovarajućim karantenskim propisima nadležnih saveznih država.

Napominjemo, Federalna vlada kontinuirano ispituje u kojoj su mjeri područja klasificirana kao rizična područja. Stoga može doći i do kratkoročnih promjena, posebno proširenja ovog popisa.

Ako vam je Njemačka naredna destinacija, prije početka putovanja, provjerite jeste li bili u nekom od ovih područja u posljednjih 14 dana prije ulaska u Njemačku. U tim slučajevima morate očekivati obavezu razdvajanja.

Postojeće informacije o putovanjima i sigurnosti iz Federalnog ureda za vanjske poslove i informacije koje je savezna vlada dostavila putnicima i putnicima ostaju važeće, a odgovore na dodatna pitanja možete pronaći ovdje.

Izvor: Oslobođenje

Slični članci

Back to top button