Čitaj.ba

U službi naroda!

Nekad i sad: Pogledajte kako su bh. političari izgledali na početku svojih karijera (FOTO)

Da starenje i nije toliko strašno, može se vidjeti na primjerima nekih naših političara kojima sijeda kosa i pokoja bora daju na šarmu. Ipak, ima i onih koje je vrijeme pregazilo i na čijim se licima itekako vidi teret političkog života.

Prođite s nama kroz mali vremeplov i podsjetite se kako su naši najpoznatiji političari izgledali nekad.

A kako izgledaju sada, to i tako znate…

BAKIR IZETBEGOVIĆ

bakir-1 bakir-2

 

 

 

Član Predsjedništva BiH već godinama je na političkoj sceni, a izgleda da je genetika zaslužna za činjencu da se Bakir Izetbegović, unatoč godinama, gotovo ne mijenja. Glasine kruže kako je Bakir u mladosti važio za pravog plavookog macana, sa bujnim riđim loknama, koji je privlačio pažnju djevojaka gdje god da se pojavi.

FAHRUDIN RADONČIĆ

fahrudin-radoncic-mlad

Osnivač i lider Saveza za bolju budućnost BiH i bivši ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić i danas važi za jednog od šarmantnijih političara. Prosijeda kosa mu nije oduzela na šarmu, a, kako vidite iz priloženog, u mlađim danima volio se fotografisati ‘poput Putina’ ili pravih filmskih zvijezda.

Možemo slobodno zaključiti da i Radončiću godine ništa ne mogu.

HARIS SILAJDŽIĆ

silajdzic3 silajdzic1

Defintivno jedan od najatraktivnijih političara koje je BiH ikad imala je Haris Silajdžić. Ovaj markantni političar, iako već odavno nije aktivan u politici, oduvijek je bio miljenik žena i često je nazivan bosanskim Alainom Delonom.

Na fotografijama iz mlađih dana možete se podsjetiti kakav je političar nekad BiH predstavljao u svijetu. Vjerujemo da Bosanke nisu jedine koje su uzdisale pri pogledu na njegove zeleno-smeđe oči.

MILORAD DODIK

dodik3 dodik-mlad

 

Kršni predsjednik RS-a Milorad Dodik nije se puno promijenio tokom godina, ali se vidi da je nagomilao dosta kilograma. Gusta crna kosa nije ‘ofalila’ do danas, a prodorne plave oči i drski pogled i u mladosti su mu bili zaštitni znak. I za njega je vrijeme poprilično stalo.

ZLATKO LAGUMDŽIJA

lagumdzija-iz-mladosti3

Ministar vanjskih poslova BiH i dugogodišnji lider SDP-a Zlatko Lagumdžija danas, u odnosu na fotografije iz mladosti, izgleda gotovo neprepoznatljivo. Politička karijera na njemu je ostavila itekako vidljivog traga, možda čak i najviše, poredeći ga sa ostalim političarima u BiH. Ili nas fotografije, ipak, malo varaju?!

ŽELJKO KOMŠIĆ

komsic1

Još jedan od političara na kojem se jasno vidi da je politički život nemilosrdan je i lider Demokratske fronte i bivši član Predsjedništva BiH Željko Komšić. Ipak mu državničke funkcije nisu godile, jer na fotografijama iz perioda kada je bio načelnik Općine Novo Sarajevo izgleda daleko svježije i bolje.

NERMIN NIKŠIĆ

niksic-mlad nermin-niksic-nekad

 

Koliko frizura doprinosi mlađem i svježijem izgledu može se vidjeti na primjeru predsjednika SDP-a Nermina Nikšića, koji je u mlađim danima “furao” šiške. Danas ipak nešto ozbiljniji, sa zalizanom frizurom, a nakon mukotrpnih premijerskih godina, djeluje puno starije i umornije.

DRAGAN ČOVIĆ

covic2

Markantni lider HDZ-a dokaz je da godine nisu svakome neprijatelj. Iako će se mnogi složiti da je bio zgodan i u mlađim danima, Draganu Čoviću sijede vlasi dale su pravi šarm i zrelost.

EMIR SULJAGIĆ

suljagic

Iako je relativno mlad i danas, te važi za jednog od najzgodnijih političara na bh. političkoj sceni, bivši kandidat za člana Predsjedništva BiH Emir Suljagić nije uvijek izgledao kao mačo muškarac. Dok je radio kao mladi novinar, dječački izgled je bio njegov zaštitni znak.

S godinama je postao zreliji, što ga ženskoj populaciji čini atraktivnijim.

damir-hadzic

DAMIR HADŽIĆ

Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić u politiku je ušao vrlo mlad, sa tek 24. godine, pa fotografije iz perioda kada je bio načelnik Općine Novi Grad podsjećaju da je tada gotovo bio golobradi mladić.

Ipak, godine su učinile svoje, pa danas djeluje puno ozbiljnije i u skladu s političkom funkcijom koju obavlja.

Izvor: DEPO
Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter