Crna hronika

Trojica migranata pretukla djevojku u Sarajevu: Stavio mi je ruku na usta i onda su me krvnički udarali (FOTO)

Posljednjih dana na društvenim mrežama sve je veći broj objava žena iz Sarajeva koje tvrde da su ih napali migranti. Redakciji Oslobođenja obratila se i Iman Fagin, djevojka koju su prije nekoliko dana u općini Novo Sarajevo brutalno pretukla trojica migranata. 

Iman, koja se nakon napada osjeća kao da je pregazio voz kaže da noćima ne spava od bolova ali i da je ono što joj se desilo na nju ostavilo ogromne psihološke posljedice:

– Pretukli su me usred dana na Vilsonovom šetalištu i kako da se osjećam sigurno nakon svega?

Detaljnije je opisala situaciju:

– Nosila sam ruksak na leđima i u jednom momentu osjetila da me neko vuče. Nisam se branila i vrlo brzo su mi ga oteli. Opkolili su me, jedan od migranata mi je stavio ruku na usta i onda su me njih trojica počela krvnički udarati. Nisam se opirala, nisam mogla ni vrištati i zaista mi nije jasno zašto su me morali toliko tući. To nije trajalo kratko, ja imam osjećaj da su me udarali deset minuta. Ja imam 44 kilograma, možete li zamisliti kako je kada me tuku tri muškarca?

Iman je slučaj prijavila policiji. Na urgetnom centru u Općoj bolnici konstatovali su da nema vidljivih znakova povreda, no fotografije pokazuju drugačije.

image

Tijelo prekriveno modricama/

– Razočarana sam u rad policije, u policijskoj su se stanici više bavili nekim nebitnim stvarima nego činjenicama o napadu. U neformalnom razgovoru pitali su me da li bih mogla prepoznati iz koje su zemlje, kao da sam sa njima razgovarala. Takođe su mi rekli  da i kada bi ih identifikovala nemaju zakonskog osnova da ih zadrže. Dakle, nakon što me ovako prebiju za 24 sata ih puste da prebiju nekoga drugog.

image

nalaz n/

Ekipa Oslobođenja je kontaktiraa i MUP Kantona Sarajevo kako bi provjerili da li je povećan broj napada na građane, rekli su da takvih informacija nema.

Izvor: Oslobođenje

Slični članci

Back to top button