Čitaj.ba

U službi naroda!

KORONA UZIMA DANAK: Katastrofa na pomolu, medicinski radnici na izmaku snage

Treći dan od uvođenja vanredne situacije u Novom Pazaru broj oboljelih ne jenjava. Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru testirao je do petka 4.240 lica od kojih je čak 508 pozitivno na koronavirus. Medicinski radnici su na izmaku snaga.

Vojska trenutno postavlja šatore u krugu bolnice ispred palijativnog odeljenja. Jučer je montiran šator ispred grudnog, a u planu je postavljanje još jednog šatora ispred infektivnog odeljenja, javlja indeksonline.rs.

Medicinski radnici, ljekari, vozači saniteta su na izmaku snage, a direktor opšte bolnice doktor Meho Mahmutović, saopštio je da je veliki broj ljekara i medicinskog osoblja zaražen virusom COVID-19. Zbog složene situacije u Novi Pazar je stigao koordinator Ministarstva zdravlja za COVID-19 pandemiju, grudni hirurg prof.dr Slobodan Milisavljević sa timom stručnjaka iz Kragujevca.

Prema pisanju lokalnih portala, više od sto pacijenata u Novom Pazaru ima tešku kliničku sliku, a ovu informaciju nije demantovao niko od nadležnih. Povodom navoda na društvenim mrežama o velikom broju preminulih, nadležni iz Zavoda za javno zdravlje kažu da oni nemaju informaciju o broju umrlih, a da podatke o broju oboljelih objavljuju odmah pošto ih dobiju iz Beograda.

Da je situacija teška potvrđuje i hitna nabavka koju je jučer raspisao Gradski krizni štab. Na spisku je, između ostalog, i 20 limenih sanduka i 200 džakova za posmrtne ostatke.

Izvor: indeksonline.rs
Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter