Nogomet

Pjanić se emotivno oprostio od Juventusa: “A sada udahni Mire, jer…”

Bosanskohercegovački fudbaler Miralem Pjanić potpisao je za Barcelonu i tako ostvario najskuplji transfer u historiji bh. fudbala.

Pjanić se putem Facebooka oprostio od svog sada već bivšeg kluba Juventusa, a u opis videozapisa napisao emotivno poruku, a nju prenosimo u cijelosti.

Udahni Mire, ovo je ono što ponavljam u svojim mislima sada, kao i u odlučućim trenucima igre.

Upravo sada to govorim i sebi, dok pokušavam da napišem ono što trenutno osjećam. Došao sam prije četiri godine da pokušam sve osvojiti, jer čak i kada niste u mogućnosti to trebate pokušati učiniti kao igrač Juventusa. Bile su to četiri intenzivne godine, živio sam uz sjajne profesionalce, ali prije svega istinske prijatelje, sa kojima sam dijelio pobjede i rekode i gorke poraze koji su nas odvajali od cilja. To su bile godine u kojim sam sazrio i kao čovjek i kao otac. Ovo je grad u kojem je Edin odrastao, postajući prvi navijač ovog kluba i ovdje sam sa svojom porodicom izgradio najbolje uspomene u mom životu.

Mislim da nikada ne mogu dovoljno zahvaliti svima, a da nekoga ne zaboravim, pa zato:

hvala porodici Agnelli,
hvala svim drugovima koji su dijelili ovaj put sa mnom
hvala svim zaposlenim koji su mi pomogli da se razvijam
i hvala svim fanovima koji su mi svaki dan učinili da se osjećam posebno.

Ako postoji nešto što sam naučio, to je da nema minimalnog vremena za zaljubljivanje. Na kraju to je jednostavno, nosite ovaj dres kao drugu kožu. Uvijek dajete svoj maksimum i nikada nećete pogriješiti, ali sada imamo malo vremena za izgubiti i treba nam još puno za pobjedu do kraja sezone.

A sada udahni Mire,
jer ono što vam se danas čini tužno, od sutra će biti sjajno sjećanje koje ćete nositi u svom srcu cijeli život.

Miralem, napisao je bh. fudbaler.

Izvor: sop.ba

Slični članci

Back to top button