Crna hronika

Tuga i šok u opštini u BiH: 27-godišnjak umro nakon ujeda stršljena

Dvadesetsedmogodišnji mladić Miroslav Vasić preminuo je od ujeda stršljena na putu od Modriče do Dobojske bolnice.

Miroslava su dovezli u teškom stanju u modrički Dom zdravlja gdje mu je ukazana prva pomoć, nakon čega je kolima hitne pomoći upućen u bolnicu u Doboju.

Na putu za Doboj srce nesrećnog mladića nije izdržalo.

Tragedija porodice Vasić ostavila je u nemoj tišini cijelo selo Vranjak i opštinu Modriča a nemjerljiva tuga i bol zadesili su oca Novaka, majku Katu, brata Nedu i sestre Nikoliju i Anu.
U Domu zdravlja se nezvanično doznaje da je nesrećni Miroslav do sada dva puta zatražio pomoć ljekara zbog ujeda stršljena.

Posljednji put je bilo prije dva mjeseca a prvi put prije nekoliko godina. Ovaj put ujed je bio koban i pomoći nije bilo.

“Miroslav je bio nevjerovatno dobar momak, mladić i komšija, Bio je vrijedan, volio je pomoći svakom. Zbog čega se ovo desilo samo Bog zna. Кako sam čuo on je trimerom kosio neku travu na Кužnjači sa još nekoliko lica. Nezvanično smo čuli da ga je stršljen ujeo za nogu nakon čega je došlo do gušenja. Ma tragedija, katastrofa, svi smo u šoku”, kroz suze za Novosti priča jedan od komšija.

Miroslav je bio mlad, imao je puno životnih planova. Imao je djevojku Anđelu Savić s kojom se zabavljao, a kako neki kažu planirali su i brzo vjenčanje…

Miroslav Vasić će biti sahranjen sutra (u nedjelju) u 15 sati na seoskom groblju „Brvno“ u Vranjaku.

Stršljenovi od jula do septembra posebno agresivni

Iz godine u godinu sve je veća najezda stršljenova od maja do kraja septembra. U tom periodu u BiH se brojni pacijenti, njih više desetina, javlja ljekarima svakodnevno zbog alergijskih simptoma izazvanih ujedom ovih insekata.

Stršljenovi su od jula do septembra posebno agresivni. Biolozi kažu da je to uslovljeno njihovim životnim ciklusom jer oni žive samo jednu sezonu, koja dostiže vrhunac u avgustu i septembru. Zbog toga ljekari pozivaju na veći oprez prilikom rada u poljoprivredi a posebno na selu u večernjim satima kada ovi insekti napadaju na izvore svetlosti i ljude u blizini.

Izvor: Novosti.rs

Slični članci

Back to top button