Dijaspora

Bh. građani mogu kroz Sloveniju bez karantina i negativnog testa, ali ima 1 uslov

Tranzit kroz Sloveniju za državljane Bosne i Hercegovine, ali i Hrvatske, moguć je bez karantina i testa negativnog na koronavirus, ako se iz te zemlje izađe najkasnije 12 sati poslije ulaska, saopštilo je tamošnje Ministarstvo spoljnih poslova.

“Oni koji žele proći kroz Sloveniju mogu to napraviti bez karantina ili negativnog testa na virus korona, ako kroz Sloveniju prođu u tranzitu u roku od 12 sati”, naveli su iz Ministarstva.

Osobe koje prevoze robu u Sloveniju ili iz Slovenije, kao i kamionski saobraćaj u tranzitu moraju napustiti tu zemlju u roku od 12 sati nakon ulaska.

I za ova pravila postoji nekoliko izuzetaka, a odnosi se na radne migrante, one koji dnevno prelaze granicu, lica u privrednom prometu, osobe u međunarodnom prevozu, zaposlene u stranom poduzeću koje izvodi usluge u Sloveniji i pritom tamo boravi, prenose hrvatski mediji.

Osobe koje obavljaju poslove u međunarodnom prevozu ili se vraćaju s posla u međunarodnom prevozu moraju pri prelasku granice pokazati “potvrdu za radnike u sektoru međunarodnog prevoza”.

Izvor: Agencije

Slični članci

Back to top button