Čitaj.ba

U službi naroda!

Poznati H&M uskoro otvara prodavnicu u Tuzli

Drugi najveći svjetski trgovac na malo u sektoru mode H&M zabilježio je u drugom kvartalu ove godine svoj prvi gubitak u nekoliko decenija. Nakon što je prodaja u prvom kvartalu ove godine pala za 25 a u drugom za čak 50 posto, švedska grupa izvijestila je o gubitku prije oporezivanja od 6,5 milijardi kruna (blizu 700 miliona dolara).

Svjetski mediji prenose kako je ovo vjerovatno i prvi put ikada da ovaj maloprodajni gigant ima negativan godišnji rezultat a vijest o gubitku stiže u vrijeme kada svjetska ekonomija prolazi teške trenutke nakon nekoliko mjeseci obustave poslovnih aktivnosti čije negativne posljedice nisu zaobišle ni najuspješnije svjetske kompanije.

Iz H&M-a su najavili kako će zbog lošeg rezultata morati praviti uštede a one će biti napravljene dijelom i time što će ove godine otvoriti manje novih prodavnica nego što je ranije bilo planirano, a veći broj njih ostaće trajno zatvoren.

Švedski gigant posluje i u našoj zemlji. Svoju prvu prodavnicu otvorili su u banjalučkom tržnom centru Delta Planet a za jesen je najavljeno i otvaranje druge prodavnice u Tuzli, u okviru Bingo City Centera.

Kriza kroz koju kompanija prolazi, kako sada stvari stoje, neće se odraziti na poslovanje njenih prodavnica u BiH, piše Biznisinfo.

„Kako smo ranije najavili, radimo na tom projektu. Dođe li do nekih promjena o tome će javnost biti odmah obaviještena“, kazali su.

Izvor: BiznisInfo
Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter