Tenis

Ekskluzivno: Novak Đoković stigao u Sarajevo (FOTO)

Novak Đoković, najbolji svjetski teniser, stigao je jutros u posjetu Bosni i Hercegovini, u Sarajevo.

Informacija je potvrđena i sa Sarajevskog aerodroma, a kako se saznaje Đoković je u glavni grad Bosne i Hercegovine stigao sa ocem i majkom.

Njihova posjeta Sarajevu nije najavljena.

“Stigli su jutros čarter letom. Posjeta nije najavljena i kratko je boravio na aerodromu. Ubrzo su ga napustili i ne znamo u kojem su pravcu otišli”, kaže izvor portala Radiosarajevo.ba sa Sarajevskog aerodroma.

Podsjetimo, Đoković je trebao posjetiti Sarajevo 5. jula, gdje je planirano da sa našim najboljim teniserom Damirom Džumhurom odigra egzibicioni meč.

Džumhur se sa Đokovićem trebao danas sresti u Sarajevu, ali do susreta neće doći, jer je naš najbolji teniser na odmoru u Neumu.

“Odmor je zakazao ranije, pa nije došlo do očekivanog susreta”, potvrdio je Nerfid Džumhur otac našeg tenisera.

Nerfid je potvrdio da je imao informaciju da Đoković treba danas doći u Sarajevo.

“Jučer sam saznao da Đoković u ponedjeljak stiže u posjetu BiH. Ima u planu obići nekoliko lokacija, pa i susret sa mog sina sa Đokovićem, ali je Damir otišao na odmor u Neum. Ako Đoković ostane u Sarajevu i BiH nekoliko dana, vjerujem da će do susreta dva sportska prijatelja sigurno doći”, kazao je Nerfid Džumhur.

Đoković će u Sarajevo ostati do srijede, a već danas će posjetiti piramide Sunca u Visokom.

Trenutno je prvi teniser svijeta s porodicom u Sarajevo, a on se nije previše zadržao u samom centru grada i odmah je otišao na Trebević, gdje se smjestio u hotel Pino Nature i tamo će boraviti tokom ove posjete.

Izvor: Radiosarajevo.ba/Klix.ba

Slični članci

Back to top button