Svijet

Misterij zaraze 57 mornara: Bili 35 dana na moru, a prije plovidbe svi negativni!

Argentina pokušava riješiti misterij pojave zaraze koronavirusom kod 57 mornara nakon 35 dana provedenih na moru, unatoč tomu što su na testiranju prije plovidbe svi bili negativni, prenose agencije. 

Ribarski brod  Echizen Maru vratio se u luku nakon što je dio mornara razvio simptome koji odgovaraju bolesti COVID-19, objavilo je Ministarstvo zdravstva u ponedjeljak. Prema Ministarstvu, 57 od 61 člana posade sada je pozitivno na koronavirus, što ovaj misterij čini još zanimljivijim.

Svi su testirani 14 dana prije plovidbe, bili su negativni i do ukrcavanja na brod bili su u obveznoj izolaciji u hotelu u gradu Ushuaiaju. Samo su dva mornara negativna na virus, a rezultati se čekaju za još dva člana posade. Dvojica mornara su hospitalizirana.

Teško je utvrditi kako su zaraženi jer 35 dana nisu bili ni s kim u kontaktu, a opskrbljeni su namirnicama iz luke Ushuaia”, kaže epidemiologinja Alejandra Alfaro u Tierra del Fuegou. Tim sada pokušava utvrditi hronologiju simptoma kako bi utvrdio kronologiju zaraze.

Voditelj odjela zaraznih bolesti u bolnici u Ushuaiai Leandro Ballatore kaže da inkubacija od 35 dana nije još opisana.

Broj oboljelih od COVID-19 u Argentini premašio je 100.000, a preminulo je više od 1900 ljudi. Većina zaraženih je na području Buenos Airesa.

Izvor: index.hr

Slični članci

Back to top button