Čitaj.ba

U službi naroda!

Komšija iz pakla u Vlasenici: Pucali su i lupali, ko mi garantuje da nas neće pobiti (FOTO/VIDEO)

Do sada je, kaže Arnela Jusić, pisala anonimno ali sada neće, sada će javno da piše o maltretiranju koje svakodnevno proživljava ona i njena porodica od njihovog prvog komšije. 

Kaže da su je mnogi kritikovali da je tako nešto nemoguće da se danas desi govoreći joj da ovo nije “divlji zapad”.

– Samo da vam kažem od srca vam želim da vam se nikad ovakvo nešto ne dogodi i da ne čujete ovakve vriske svoje djece. Jusić ističe da je njen komšija došao sa svojim sinom došao i njeno dvorište i pijan psovao njenom mužu i zvao ga da izađe na put da ga ubije. Kada je rekao da neće, otišao je do svoje kuće i donio motku i pištolj zajedno sa svojim najstarijim sinom napao na našu kuću, jedva smo zatvorili vrata razvalio je vrata i ušao u kuću. Pucali su lupali i više ne znam još šta. U šoku sam, rekla je Jusić.

image

Fotografije iz kuće Jusića/Facebook

Arnela je objavila fotografije i snimke napada. Slučaj su prijavili policiji.

– Policija je došla nakon sat vremena i odvela ih u stanicu te pritvorila na 24 sata. Kako da noćim u kući, ko mi garantuje da nas neće pobiti! Ima li iko ko bi pomogao, napisala je Jusić.

Razočarana u nadlećne organe traži pomoć dalje.

– Očigledno vlasti ne rade dovoljno. Cijelo selo maltretira, puca, tuče a nas najviše. Svi to znaju, a završi ponekad 24 sata u pritvoru. Čovjek i njegov sin su psihički nestabilne osobe i dođe im to ludilo neko. Nas nema ko zaštiti! Jer da su sagledali sve kako treba došao bi bio kažnjen i to kako treba, ali ne izgleda nije ih briga, razočarana je Jusić.

image

Razbijeno staklo na prozorima/Facebook

Ističe da su se obraćali i sudu, kažu da odgovor nikad nisu dobili. Kaže da joj je najgore zbog njene djece jer će doživotno imati traume zbog nekoga ko nikada neće odgovarati.

– Neću da moj muž ide u grob ili u zatvor. Ima li iko da nam pomogne, napisala je Jusić.

NAPADNUTI SMO FIZICKI MOLIMO VLAST ZA ZASTITU NAS I ZIVOTA NASE DJECE! Pisala sam o maltretiranju i terorisanju od…

Gepostet von Arnela Jusic am Samstag, 11. Juli 2020

Izvor: Oslobođenje
Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter