Svijet

Otac se bori za život jer je sin izlazio s društvom pa koronom zarazio cijelu porodicu

Otac četvero djece, John Place, je tri sedmice na odjelu intenzivne njege. Njegov sin je ignorisao savjete roditelja te se družio s prijateljima bez maske na licu.

Muškarac se bori za život nakon što ga je koronavirusom zarazio sin koji je odbijao poslušati savjet roditelja te nositi masku. 21-godišnjak je izlazio s društvom pa covid-19 donio doma i zarazio pet članova porodice.

Iako su se njegova pomajka Michelle Zymet i troje djece oporavili nakon tri tjedna, otac John Place, inače dijabetičar, završio je u bolnici.

“Svaki put kad je sin izlazio iz kuće, molila sam ga da ponese masku, da pere ruke. Uvjeravao me da ne brinem i da će sve biti u redu”, rekla je Michelle za 7 News Miami.

42-godišnji John je tri sedmice na odjelu intenzivne njege. Prije par dana je skinut s respiratora, ali njegova bitka još uvijek traje.

“Bori se doslovno svake minute”, dodaje Michelle kojoj najteže pada što ga ne mogu posjetiti.

“Svi smo pozitivni na covid. Nitko ne može izaći iz kuće. Ne smijemo nikamo, ne mogu vidjeti muža. Teško je i uplašena sam.”

Michelle apelira na druge da nose masku i peru ruke što je češće moguće.

“Ovo nije šala. To je opasan, smrtonosan virus i nitko nije imun”, zaključila je.

John još uvijek ima teškoće s disanjem i povremeno treba kisik. Porodica je organizovala i crowdfunding kampanju kojom prikupljaju novac za bolničke račune. Dosad su skupili preko 35 hiljada dolara, a cilj je 50 hiljada.

Izvor: index.hr

Slični članci

Back to top button