BiH

Koronavirus u TK: I danas više od 70 novozaraženih, rekordan broj umrlih u jednom danu

U protekla 24 sata na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla koronavirus je potvrđen kod još 71 osobe sa područja Tuzlanskog kantona, dok je testirano 240 uzoraka – potvrđeno je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK.

Podsjećamo, jučer je registrovano 70 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U posljednja 24 sata prijavljeno je čak šest smrtnih slučajeva pacijenata zaraženih koronavirusom. Radi se o muškarcima iz Lukavca, Tuzle i Kalesije, još dva muškarca iz Živinica, te ženskoj osobi iz Živinica.

Svi preminuli su starije životne dobi, izuzev jedne ženske osobe koja je srednje životne dobi. Ovo je najveći broj preminulih osoba pozitivinih na virus COVID-19 u jednom danu u Tuzlanskom kantonu, od početka pandemije. Inače, TK, uz BPK, ima najveću smrtnost u odnosu na broj stanovnika u Federaciji BIH, kada su u pitanju oboljeli za prisustvom koronavirusa.

U 11 od 13 općina/gradova u Tuzlanskom kantonu su evidentirani novi slučajevi zaraze koronavirusom. Najviše novozaraženih je Tuzli (28). U Banovićima i Lukavcu je po 12, a dalje slijede Živinice 6, Srebrenik 4, Gradačac 3, te Čelić, Doboj Istok, Kalesija i Kladanj sa po jednim novim slučajem.

Na području Tuzlanskog kantona trenutno je aktivno zaraženih 735 osoba, 1039 oporavljenih, a od početka pandemije je zabilježeno 1841 pozitivnih osoba na koronavirus.

Hospitalizirano je 68 osoba (pet na mehaničkoj ventilaciji). Pozitivnih u kućnoj izolaciji 667, a pod zdravstvenim nadzorom je 821 osoba.

Od komplikacija izazvanih koronavirusom do sada je u Tuzlanskom kantonu preminulo 66 osoba.

Izvor: Agencije

Slični članci

Back to top button