Čitaj.ba

U službi naroda!

Zabrinjavajuće stanje u ovom bh. gradu: Hospitalizirano 36 pacijenata, pet osoba životno ugroženo

U bijeljinskoj Covid-bolnici trenutno se nalazi 36 pacijenata, od kojih je petero priključeno na respiratore i životno su ugroženi, saopšteno je na današnjem sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije.

– Od njih petoro, dvoje je intubirano, a većina drugih pacijenata koristi osnovnu potporu kiseonikom. Sve je veći broj pacijenata s teškom kliničkom slikom prouzrokovanom zarazom virusom korona i zato nam je neophodno povećanje smještajnih kapaciteta, izjavio je vršilac dužnosti direktora bijeljinske bolnice Zlatko Maksimović.

Pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Bijeljina trenutno se nalazi 416 osoba, a ukupno su na koronavirus pozitivne 104 osobe, istaknuo je doktor Duško Milovanović.

– Molim građane da shvate ozbiljnost situacije i jedino što tražimo od njih jeste poštovanje već donesenih mjera na republičkom i lokalnom nivou. Od početka pandemije u Bijeljini je preminulo 10 lica zaraženih virusom korona, što je najbolja potvrda koliko je Covid-19 opasan, naglasio je Milovanović.

Jedan od zaključaka današnjeg sastanka je da će ovog vikenda poštivanje propisanih mjera Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije zajednički kontrolisati pripadnici Komunalne policije i Policijske uprave Bijeljina.

Zdravstveni inspektor izdao je do sada ukupno 1.270 rješenja za kućnu izolaciju, a preduzeća “Vodovod i kanalizacija” i “Eko-zaštita” jučer su dezinfikovala 87 stambenih objekata i šest staračkih domova na području grada Bijeljine.

Gradski štab za vanredne situacije apelovao je da građani nose zaštitne maske i poštuju fizičku udaljenost, uz upozorenje da se sve veći broj mladih javlja u Dom zdravlja i bolnicu zbog obostrane upale pluća.

Izvor: Oslobođenje
Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter