Čitaj.ba

U službi naroda!

Nakon sedam dana potrage: Objavljen snimak likvidacije “Ukrajinskog Ramba” (VIDEO)

Čovjeka koji je uzeo za taoca visokog policijskog oficira prije sedmicu dana ubile su specijalne policijske snage u centralnoj Ukrajini u subotu ujutru kada je uzeo novog taoca i aktivirao bombu, saopćio je vladin zvaničnik.

Otmičara Romana Skripnika, nazvanog “Ukrajinski Rambo”, pronašao je policajac u ranim jutarnjim satima u nenastanjenoj kući u blizini centralnog ukrajinskog grada Poltava, saopćio je zamjenik ministra odbrane Anton Gerasčenko.

“Skripnik, koji je prijetio bombom, uzeo je policajca za taoca. Kriminalca su ubile specijalne policijske snage iz dobro ciljanog hica”, napisao je Geraščenko na Facebooku i objavio snimak likvidacije.

Talac je imao samo nekoliko sekundi da pobjegne na sigurno kada je bomba aktivirana, ali je ostao neozlijeđen, piše Geraščenko, ne pružajući više detalja.

Policija nije imenovala otmičara, ali je potvrdila njegovo ubistvo, ne objavljujući detalje incidenta.

Geraščenko tvrdi da je Skripnik taj koji je uzeo policajca za taoca 23. jula u Poltavi i odvezao se s njim prije nego što je napustio i vozilo i taoca i pobjegao u šumu. Držao ga je sedam dana.

U još jednom takvom incidentu u Ukrajini u ovom mjesecu, naoružani čovjek držao je 13 ljudi kao taoce u autobusu satima prije nego što ih je oslobodio, prenosi Reuters.

Izvor: FENA
Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter