BiH

U BiH 282 novooboljele osobe: Preminulo šest osoba

U Bosni i Hercegovini su za protekla 24 sata zabilježena nova 282 slučaja zaraze koronavirusom, podaci su Ministarstva civilnih polsova BiH, objavljeni sa stanjem do 13 sati danas.

Od tog broja, 183 nova slučaja zabilježena su u FBiH, 91 u RS, te 8 u Brčko Distriktu.

Nažalost, za 24 sata preminulo je šest osoba od posljedica infekcije COVID-19, i to 4 u FBiH i dva u RS.

Do sada je u BiH oporavljeno 6.839 osoba, od čega 247 u protekla 24 sata.

Ukupno je u BiH zabilježeno 13.138 slučaja zaraze.

Dnevni podaci - undefined
Foto: Printscreen: Dnevni podaci

Kada je u pitanju Federacija BiH, novi slučajevi zaraze registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosansko-podrinjskom, Posavskom i Kantonu Sarajevo.

Preminule su četiri osobe: jedna žena u Mostaru (1950), muškarac iz Konjica (1952) , žena iz Bugojna (1929) i muškarac iz Živinica (1954).

Kada je u pitanju RS, novooboljele su 24 osobe iz Banja Luke, 12 iz Doboja, 10 iz Trebinja, sedam osoba je iz Gacka, po pet iz Bijeljine i Bileće, četiri osobe su iz Bosanske Dubice, po tri su iz Teslića i Šamca, po dvije osobe su iz Modriče, Prijedora i Ribnika i po jedna osoba je iz Berkovića, Vlasenice, Vukosavlja, Dervente, Donjeg Žabara, Кneževa, Laktaša, Lopara, Ljubinja, Petrova, Srpca i Šipova.

U RS su prijavljena dva smrtna slučaja. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Prnjavora i ženi starije životne dobi iz Doboja.

Izvor: Agencije

Slični članci

Back to top button