Uncategorized

Koronavirus u TK: Čak osam smrtnih slučajeva

U posljednja 24 sata u Tuzlanskom kantonu (TK) evidentirano je 14 novozaraženih osoba koronavirusom – potvrdili su danas Kriznog štaba ministarstva zdravstva TK. Obrađeni su rezultati za 122 osoba koje su testirane.

U posljednja 24 sata prijavljeno je čak osam smrtnih slučajeva pacijenata zaraženih koronavirusom. U pitanju su četiri osobe muškog spola, starije životne dobi, sa područja Gračanice (dva slučaja) i Živinica (dva slučaja), dvije osobe muškog spola, srednje životne dobi, sa područja Tuzle i Banovića, jedna osoba ženskog spola, starije životne dobi iz Gradačca i jedna osoba ženskog spola, srednje životne dobi iz Gračanice. Svi preminuli su imali prateća oboljenja.

U sedam od 13 općina/gradova u Tuzlanskom kantonu su evidentirani novi slučajevi zaraze koronavirusom. Najviše novozaraženih je u Gradačcu gdje je zabilježeno 6 novih slučajeva. Dalje slijede: Gračanica i Tuzla sa po dva nova slučaja, te Banovići, Lukavac, Srebrenik i Živinice sa po jednim novim slučajem.

Na području Tuzlanskog kantona trenutno je aktivno zaraženih 750 osoba, 1462 oporavljenih, a od početka pandemije je zabilježeno 2303 pozitivnih osoba na koronavirus.

Hospitalizirane su 74 osobe (tri na mehaničkoj ventilaciji). Pozitivnih u kućnoj izolaciji 676, a pod zdravstvenim nadzorom je 771 osoba.

Od komplikacija izazvanih koronavirusom do sada je u Tuzlanskom kantonu preminulo 90 osoba.

Slični članci

Back to top button