Crna hronika

Drama na pumpi u Sarajevu: U pucnjavi teško povrijeđen radnik

Radnik benzinske pumpe “Hifa-petrol“ u ulici zabrđe, u sarajevskoj opštini Novi Grad čiji su inicijali E. DŽ. teško je povrijeđen usljed upotrebe vatrenog oružja od nepoznatog lica, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. 

Povrijeđenom je ukazana ljekarska pomoć na Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC Sarajevo, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede u potkoljenice desne noge i gdje je zadržan na daljem liječenju.

O ovom događaju policija je obaviještena jučer u 2 sata, a dolaskom na lice mjesta ustanovljeno je da je nepoznato lice, uz prijetnju pištoljem, prisilio zaposlene na pumpi A.Ć. i E.DŽ. da uđu u prostorije benzinske pumpe, da bi u tom momentu radnik E.DŽ. pružio otpor nepoznatom licu, koje je upotrijebilo vatreno oružje i nanijelo povrede zaposlenom na pumpi.

Nepoznato lice se, nakon upotrebe vatrenog oružja, ništa ne otuđivši udaljilo u nepoznatom pravcu.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici su na licu mjesta obavili uviđaj.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela te identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Slični članci

Back to top button