Čitaj.ba

U službi naroda!

Belma Šoljanin kao da je o sebi govorila: Najstrašnija pomisao mi je da bi me neko mogao odvojiti od moje djece (VIDEO)

Na društvenim mrežama osvnuo je snimak na kojem je tragično preminula Belma Šoljanin otkrila svoj najveći strah, ali i strah svih majki.

Podsjećamo, Belma Šoljanin, 37-godišnja Sarajka je prije nekoliko dana preminula od posljedica koronavirusa, a njena smrt je potresla cijelu BiH, ali i region.

Također, ona je nekoliko dana prije smrti rodila dječaka.

Na pomenutom snimku koji kruži društvenim mrežama, Belma je između ostalog navela svoj najveći strah, a to je strah od smrti i odvajanja od djece.

“Osvane dan u kojem sasvim slučajno na FB vidim umrlicu, majka od 34 godine. Sticajem okolnsoti upoznala sam je, znam samo da se troje djece probudilo bez majke. Poenta cijele priče je da niko ne zna šta ga čeka – poručila je Belma i nastavila:

Danas definitivno odlučite da ne radite stvari koje vas muče, ne sekirajte se oko stvari na koje ne možete utjecati i da se u svakom danu radujte, pa i onom djetetovom kad kaže “mama ja te volim” ili po hiljaditi put “mama, mama”… Jer niko ne zna od nas koji je dan “njegov dan”, kada više neće biti na ovom svijetu. To je prestrašan osjećaj, jer sam sama majka i najstrašnija pomisao mi je da bi me neko mogao odvojiti od moje djece.

Inače, Belma je od početka pandemije bila odgovorna i pozivala na odgovornost u doba korone. Posljednjih šest godina svojega života posvetila je majkama i bebama, osnivajući prvo Facebook grupu za savjetovanje mladih majki koje se suočavaju s brojnim izazovima, a kasnije je sve preraslo u osnivanje Instituta za majku i dijete.

Izvor: Hayat
Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter