Čitaj.ba

U službi naroda!

Poginuli načelnik u policiji Istočnog Sarajeva i njegova supruga

U saobraćajnoj nesreći koja se desila sinoć kod Pala smrtno su stradale dvije osobe, a u pitanju je bračni par. Poginuli su načelnik u policiji Istočnog Sarajeva i njegova supruga.

Nesreća se dogodila na magistralnom putu Ljubogošta – Pale, u mjestu Kalovita Brda, oko 19 sati, kada su se sudarili automobili marke Mercedes i Audi.

Prema nezvaničnim saznanjima, poginuli su načelnik kadrova u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo (D.H) i njegova supruga (D.H), piše RTVBN.

U drugom automobilu koji je učestvovao u nesreći, a koji je imao njemačke registarske oznake, nalazile su se četiri osobe.

Ovaj medij prenosi i da je, prema nezvaničnim saznanjima, automobilom njemačkih registarskih oznaka upravljao A.K., suvlasnik sarajevskog noćnog kluba “Walter” i vlasnik kafića “Music”, te da je on lakše povrijeđen.

Takođe, jedna osoba koja se nalazila u automobilu s njemačkim registarskim oznakama zadobila je teže tjelesne povrede.

Vozač Mercedesa Amir Kujović (36) iz Sarajeva, uhapšen je zbog ugrožavanje javnog saobraćaja, saopćeno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Vozač Amir Kujović osumnjičen je za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja i lišen je slobode, a nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će predat nadležnom tužilaštvu.

Obdukcija tijela smrtno stradalih bitće izvršena danas u prostorijama Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske u Bijeljini.

Kod Kujovića je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu i bio je pozitivan na test na drogu.

Izvor: RTVBN
Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter