Svijet

Njemačka: Pronađeno beživotno tijelo osobe koja je prisluškivala Volkswagen u aferi s Preventom?

U njemačkom gradu Braunschweigu u spaljenom automobilu pronađeno je jedno beživotno tijelo. Jedan lokalni medij je objavio da je riječ o uposleniku firme Volkswagen koji je obznanio da je ova kompanija prisluškivala bh. firmu Prevent.

Njegovo tijelo je pronađeno u ponedjeljak, 10. augusta, a tužioci su poručili da je istraga o ovom slučaju u toku, prenosi agencija Reuters.

Lokalne dnevne novine Helmstedter Nachrichten objavile su da je riječ o uposleniku Volkswagena koji je bio zadužen za poslovanje s Preventom, a koji je već saslušan zbog navoda da je ilegalnog snimanja.

Međutim, glasnogovornik tužilaštva je odbio komentarisati navod spomenutih lokalnih novina. Naglasio je da još nije utvrđen identitet osobe.

Iz tužilaštva su ukazali na to da se istražuje i to da li je smrt povezana sa slučajem prisluškivanja i podmetanjem požara u kući jednog uposlenika Volkswagena u maju ove godine.

Preliminarni forenzički nalazi su pokazali da na tijelu nema tragova fizičkog nasilja. Oglasili su se i iz Volkswagena kazavši da bi bilo neprikladno nagađati o ovom slučaju i da još nisu primili zvaničnu obavijest o smrti svog radnika. Iz Preventa su odbili komentarisati ovaj slučaj.

Ranije su iz ove automobilske grupacije potvrdili da su jednog uposlenika suspendovali zbog slučaja prisluškivanja. Zbog neslaganja u vezi s cijenom Prevent je zaustavio isporuku dijelova za Volkswagen koji je zbog toga imao gubitak u šest tvornica. Spor između ove dvije kompanije još traje.

Izvor: Klix.ba

Slični članci

Back to top button