Čitaj.ba

U službi naroda!

Đoković izbačen sa US Opena, uzalud uvjeravao sudije: Ne mora da ide u bolnicu zbog ovoga (VIDEO)

Novak Đoković diskvalificiran je u četvrtom kolu US Opena jer je po završetku gema lopticom pogodio linijsku sutkinju.

Đoković je protiv Španjolca Pabla Carena Buste gubio s 5:6 u prvom setu kada je trostruki pobjednik US Opena izgubio živce nakon što je što je izgubio svoj servis.

Đoković je udario lopticu, a ona je pogodila linijsku sutkinju nakon čega je diskvalifikovan.

Na mreži je vodio razgovor sa sudijama i organizatorima, pokušavajući da ih urazumi i da promijene odluku.

“Ona ne mora da ide u bolnicu zbog ovoga”, rekao je Novak organizatorima, nakon što je dami bilo bolje.

“Birate u ovoj situaciji? Moju karijeru, Grand Slam, centralni stadion.” govorio je Novak uzalud.

Đoković je na svom nalogu dao komentar cijele situacije koja mu se desila pošto je lopticom nenamjerno pogodio linijsku sutkinju.

Pravila su jasna – glavni sudija meča u konsultaciji sa supervizorima donosi odluku.

“Igrači ni u kom trenutku ne mogu da napadnu nijednog zvaničnika, protivnika, gledaoca ili neku drugu osobu na terenu. Sudije, u konsultaciji sa supervizorom, mogu proglasiti eliminaciju za bilo kakvo kršenje ovih pravila”, navodi se u pravilniku.

View this post on Instagram

This whole situation has left me really sad and empty. I checked on the lines person and the tournament told me that thank God she is feeling ok. I‘m extremely sorry to have caused her such stress. So unintended. So wrong. I’m not disclosing her name to respect her privacy. As for the disqualification, I need to go back within and work on my disappointment and turn this all into a lesson for my growth and evolution as a player and human being. I apologize to the @usopen tournament and everyone associated for my behavior. I’m very grateful to my team and family for being my rock support, and my fans for always being there with me. Thank you and I’m so sorry. Cela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Proverio sam kako se oseća linijski sudija, i prema informacijama koje sam dobio, oseća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog očuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj naneo takav stres. Nije bilo namerno. Bilo je pogrešno. Želim da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio da rastem i razvijam se kao čovek, ali i teniser. Izvinjavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i porodici što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve.

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

“Cela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Proverio sam kako se oseća linijski sudija, i prema informacijama koje sam dobio, oseća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog očuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj naneo takav stres. Nije bilo namerno. Bilo je pogrešno.

Želim da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio da rastem i razvijam se kao čovek, ali i teniser.

Izvinjavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i porodici što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve”, napisao je Đoković.

Zbog diskvalifikacije sa US Opena, Đoković će prema pravilniku turnira biti kažnjen.

Zbog nesmotrenog poteza i diskvalifikacije najbolji teniser svijeta bit će kažnjen novčano i izgubit će poene koje je zaradio na US Openu.

Srbijanski teniser bit će kažnjen oduzimanjem 325 ATP bodova koje je osvojio do osmine finala, a oduzet će mu se i novac kojeg je zaradio plasmanom među 16 najboljih što iznosi 574.000 dolara.

Izvor: Agencije
Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter