Crna hronika

Horor kod Sarajeva: Ubio suprugu, pa pokušao samoubistvo

Sinoć su u 21,37 sati, u stanu, ulica Hašima Spahića, općina Ilijaš kod Sarajeva, pronađene su povrijeđene dvije osobe. Od strane ljekara Zavoda za hitnu pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt lica S.G., rođena 1963.godine, nastanjena u Ilijašu, usljed povreda koje su nanesene oštrim predmetom, dok je M.G., rođen 1965.godine, nastanjen u Ilijašu imao vidne povrede, koje je najvjerovatnije nanio sebi također oštrim predmetom.

M.G. sinoć je u Ulici Hašima Spahića u Ilijašu nožem ubio suprugu, nakon čega je pokušao da počini samoubistvo. Sa teškim povredama je prevezen u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede, a na Klinici za anesteziju i reanimaciju je zadržan na daljem liječenju, uz nadzor policijskih službenika, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz MUP-a Kantona Sarajeva.

Kako se nezvanično saznaje, supružnike je u porodičnoj kući pronašao sin, koji je odmah pozvao policiju.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke.

Prilikom vršenja uviđaja pronađeni su i izuzeti predmeti u cilju dokumentovanja krivičnog djela iz člana 166. KZ F BIH (Ubistvo). Tijelo preminule je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu “Bare”, gdje će se po naredbi tužioca izvršiti obdukcija. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Slični članci

Back to top button