Čitaj.ba

U službi naroda!

Iz službi Jasmina Imamovića građane Tuzle i službeno nazivaju bezobraznim i drskim budalama! (FOTO)

?????????????????????????????????????????????????????????

„Bezobrazni drski gospodine“, „… jedva čekam da upoznam tu budalu od Vas…“, „… bilo bi logičnije da ste normalni…“, „… bilo bi dobro da se za pomoć obratite ljekarima određene specijalnosti…“ – samo su neke službene pisane i ovjerene uvrede koje je pomoćnik Jasmina Imamovića za inspekcijske poslove uputio građaninu Tuzle koji je na zakonit način tražio odgovore na neka pitanja kako bi zaštitio svoja prava.

Ovakav odgovor Imamovićevog pomoćnika Zlatka Kovačevića, koji se potpisuje i kao „Dr.sci.“, jasan je dokaz kakav stav i odnos vladajuća garnitura u Tuzli na čelu sa Imamovićem ima prema građanima koji se usude bilo kako kritikovati bilo koji segment njihovog (ne)rada.

Izvrijeđani građanin Tuzle obratio se za pomoć Komisiji za zaštitu ljudskih prava i sloboda, koja je donijela nekoliko zaljučaka koje je potpisao predsjednik Komisije Mirnes Ajanović, gdje između ostaloga traže od Imamovićevog pomoćnika da uputi pisano izvinjenje izvrijeđanom građaninu, te da o tome obavijesti Komisiju.

Da li će to „Dr.sci.“ i uraditi, ostaje da vidimo, a vi možete u prilogu pročitati cijeli dopis Imamovićevog pomoćnika kao i zaključke Komisije za zaštitu ljudskih prava i sloboda Gradskog vijeća Tuzla.

Gradonačelnik Tuzle  Jasmin Imamović oglasio se saopštenjem za javnost  u vezi sa neprimjerenim ponašanjem državnog službenika iz Službe za inspekcijske poslove prema građanima.

Saopštenje Imamovića prenosimo u cjelosti:

˝Sinoć sam pročitao u medijima, a danas sam  provjerio i utvrdio da je državni službenik iz Službe za inspekcijske poslove, službenim dopisom koji je uputio stranci M.M. iz Tuzle, Ul. Mejdan, ispoljio krajnje neprimjereno ponašanje prema građaninu.

Zato sam danas, 23.9.2020. godine, na osnovu Zakona o državnoj službi Tuzlanskog kantona (čl. 58. stav 4, alineja k) donio Rješenje o pokretanju disciplinskog postupka protiv ovog državnog službenika, zbog teške povrede službene dužnosti.  Koristeći svoje Zakonom propisane ovlasti iz čl. 33 Zakona o državnoj službi TK, donio sam i Rješenje kojim sam pomenutog državnog službenika razriješio dosadašnje dužnosti.

Molim građanina čija su prava povrijeđena, kao i sve građane Tuzle, da prihvate moje izvinjenje zbog neprimjerenog ponašanja jednog državnog službenika koji je svojim postupkom narušio dignitet državne službe u cjelini.

Državni službenici i namještenici nemaju pravo vrijeđati građane, nego su dužni u funkciji građana raditi zakonito, odgovorno, transparentno, efikasno i profesionalno˝.

(Izvor: Salines.info)

Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter