Crna hronika

Mladić (17) poginuo na motoru: Brat za njim skočio u kanal, otac se držao za glavu i zapomagao

Ulica Nova Dalmacija u osječkom prigradskom naselju Josipovac bila je zatvorena za promet nekoliko sati nakon teške saobraćajne nesreće u srijedu oko 13 sati. U nesreći je stradao mladić iz Josipovca P. D. (17), na kojega je automobilom naletio 30-godišnji vozač automobila Chevrolet iz Osijeka.

Petar je vozio svoj motocikl Suzuki GSX 250R u smjeru Osijeka, imao je zaštitnu kacigu na glavi. Iznenada je na njega, iz suprotnog smjera, naletio vozač automobila koji je u trenutku sudara s motociklistom počeo skretati lijevo na prilaz pored ceste. Nejasno je zašto vozač, koji je išao u smjeru Josipovca, nije na vrijeme uočio motociklista na cesti.

Udario ga je svojim prednjim lijevim dijelom bočno u motocikl.

– Vidio sam sudar jer sam u tom trenutku stajao ispred kuće. Nakon što ga je udario autom, dečko se na motociklu kretao još desetak metara pokušavajući zadržati ravnotežu. Vrludao je cestom. No nije uspio smiriti motocikl i upao je u mali kanal između dva betonska prilaza. U padu s motocikla udario je donjim dijelom leđa u rub betona i motocikl je pao na njega. Prijatelj i ja smo pretrčali cestu i utrčali u kanal da mu pomognemo. Maknuli smo motocikl s njega. Vidjeli smo da diše, ali ga se nismo usudili dirati ne znajući kakve ozljede ima – kazao je jedan od svjedoka nesreće u Josipovcu koja se zbila baš u vrijeme kad u tom dijelu mjesta ima mnogo prometa i pješaka.

Nisu, kažu očajni ljudi, znali kako bi mu pomogli.

– Nažalost, nakon svega četiri-pet minuta prestao je disati. Preminuo je praktički pred nama. Strašno mi je sve to sad. Tako uzalud izgubljen mladi život, a za ništa nije kriv – ojađeno zaključuju.

Na cesti je, pored kanala u koji je upao mladić, ostala njegova kaciga.

Iako je netko od očevidaca odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć, na mjesto nesreće prvi su došli mladićev brat i otac, koji nedaleko ima autoservis.

Navodno se Petar uputio upravo ocu u radnju. Da tragedija bude veća, Petar je prije pet dana oglasio kako prodaje svoj motocikl.

Bilo je mučno gledati brata koji je skočio u kanal za nastradalim bratom i uzaludno ga dozivao te oca koji je u šoku držao ruke na glavi i plačući hodao uokolo nadajući se da će mu sin oživjeti, pričaju tamošnji mještani. Brata su jedva odvojili od tijela nesretnog mladića.

Na mjesto nesreće potom je došla i majka koja je vrištala od užasa vidjevši sinovljevo tijelo. Djelatnici Hitne pomoći koji su brzo stigli, mogli su samo konstatirati smrt.

Automobil Chevrolet ostao je zaustavljen na ulasku u kolni prilaz na koji je skrenuo. Prednji desni kraj bio mu je razbijen. Policija je vozača odmah uzela u obradu, a došao je i istražni sudac.

Tek će se očevidom utvrditi je li vozač automobila bio pod utjecajem alkohola te kako i zašto nije vidio mladića na motociklu. Ovako strašan gubitak mladog života zavio je stanovnike Josipovca i okolice u crno.

Izvor: 24sata.hr

Slični članci

Back to top button