BiH

U dijelovima BiH past će i do 80 litara kiše po kvadratnom metru, moguć i snijeg!

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno. Povremeno su mogući lokalni pljuskovi, uglavnom na području Hercegovine, rijeđe u Bosni, a moguć je i snijeg.

Vjetar je bio slab do umjerene jačine, zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura iznosiće od 10 do 15, na jugu zemlje do 18 stepeni.

Najviša dnevna temperatura će iznositi od 22 do 27 stepeni.

Od petka ujutro pristiže zahlađenje uz vlažan zrak koji će donijeti obilnu oborinu, pa čak i snijeg na vrhovima planina.

Uz jaku južinu i kišu, zahladit će u prosjeku za 8 stepeni, stoga će maksimalne temperature za vikend biti od 10 do 18.

U petak će u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine u Hercegovini. Prognozira se uglavnom između 20 i 50 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno može pasti i do 80 litara. U ostatku zemlje veći dio dana slabija kiša. Više padavina od večernjih sati i tokom noći na subotu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.

subotu u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Na vrhovima planina može padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C.

Izvor: Agencije

Slični članci

Back to top button