Čitaj.ba

U službi naroda!

Šta migranti nose u ruksaku kad krenu u “obećanu zemlju” (FOTO)

22.09.2020., Velika Kladusa, Bosna i Hercegovina - Sadrzaj ruksaka migranta iz Afganistana Umera Attala koji po osmi put pokusava prijeci hrvatsku granicu. Putuje zadnje tri godine, a krajni cilj mu je Francuska. Kaze kako je ovo prosjecan sadrzaj ruksaka kojeg migranti spremaju kada idu u game (kolokvijalni naziv za pokusaj prelaska granice) i dodaje da oni s vise novca obicno jos dodaju vrecu za spavanje i rezervnu odjecu. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Unsko-sanski kanton jedna je od ključnih tačaka migrantima koji putuju u nadi da će doći do Evropske unije, a sa sobom u ruksaku nose svoj cijeli život. 

Armin Durgut, fotoreporter Pixsella, iz sasvim drugačijeg ugla pristupio je priči o životu migranata koji pokušavaju preći granicu.

Migrant iz Afganistana Umer Attal podijelio je sa Durgutom sadržaj svog ruksaka tokom jednog “gamea” (kolokvijalni naziv za pokušaj prelaska granice).

Već osmi put pokušava preći hrvatsku granicu kako bi došao na svoje krajnje odredište – u Francusku.

Kaže kako je ovo prosječan sadržaj ruksaka jednog migranta koji pokušava preći granicu. Oni bogatiji, tvrdi, sa sobom imaju i vreću za spavanje i rezervnu odjeću.

Izvor: Pixell
Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter