Privreda

Fojnica: Reumal pred zatvaranjem, bez posla ostaje 400 radnika

Lječilište Reumal u Fojnici u teškom je stanju, zbog smanjenja obima poslovanja i drugih problema preduzeću koje zapošljava 400 radnika prijeti gašenje. O sudbini Reumala sutra će raspravljati Općinsko vijeće Fojnice.

Fojnički Reumal je ustanova za medicinsku rehabilitaciju i rekreaciju koja godišnje ostvari 150 hiljada noćenja te kao takva predstavlja brend po kojem je Fojnica poznata u BiH i okruženju, stoji u najavi sutrašnje sjednice.

Osim toga, Lječilište zapošljava oko 400 radnika koji svojim radom prehranjuju porodice. Međutim, nagomilani finansijski problemi, pojava pandemije koronavirusa, tužba dijela radnika i nedovoljna briga vlasti, doveli su ovaj privredni subjekt pred zatvaranje, a samim tim i 400 radnika moglo bi ostati bez posla.

Uprava Lječilišta uputila je osnivaču Općinskom vijeću Fojnica zahtjev za održavanje hitne vanredne sjednice, a ona će se održati u petak, u 10 sati, u sali Općine Fojnica, s jednom tačkom dnevnog reda:

1. Aktuelno stanje Lječilišta Reumal – ugroženost nastavka poslovanja usljed izvršnih postupaka po tužbama radnika i smanjenog obima poslovanja izazvanog pandemijom koronavirusa.

Izvor: Klix.ba

Slični članci

Back to top button