Nogomet

BITKA ZA KARTE: Zmajevi protiv Sjeverne Irske pred navijačima?!

Nogometna reprezentacija BiH će utakmicu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske igrati pred navijačima na stadionu Grbavica, saznaje Klix.ba.

Naime, prema saznanjima, Federalno ministarstvo zdravstva dalo je zeleno svjetlo za odigravanje ovog susreta pred domaćim navijačima 8. oktobra, ali za ograničen broj.

Iako FIFA-a propisuje, odnosno predlaže da broj gledatelja može biti i do 30 posto kapaciteta stadiona, Nogometni savez BiH će odobriti ulaznice za 10-15 posto kapaciteta stadiona Grbavica kako bi dodatno smanjili rizik od širenja koronavirusa, ali kako bi ipak omogućili bh. repezentativcima da imaju podršku s tribina.

Kantonalno Ministarstvo zdravstva i Krizni štab će propisati sve epidemiološke mjere koje će morati biti zadovoljene u saradnji s Ministarstvom zdravstva FBiH i Nogometnim savezom.

Ova odluka Ministarstva zdravstva se odnosi samo na utakmice reprezentacije BiH. Da li će u narednom periodu biti dozvoljen određeni broj navijača i na utakmicama Premijer lige BiH, bit će razmatrano u narednom periodu.

Izvor: Klix.ba

Slični članci

Back to top button