Čitaj.ba

U službi naroda!

Sanela Prašović Gadžo ŽELI DA BUDE DRUGAČIJA: Neće postavljat vizuale, ALI ĆE POKAZATI…

S obzirom na to da je i zvanično počela predizborna kampanja, federalna zastupnica i kandidatkinja za načelnicu sarajevske Općine Novi Grad ispred stranke SBB, Sanela Prašović Gadžo oglasila se na svom Facebook profilu i poručila sljedeće:

Njenu objavu prenosimo u cjelosti:

“Dragi prijatelji,
mnogi kandidati su već objavili svoje predizborne fotografije.
Društvene mreže su večeras pretrpane sa visualima na kojima se daju obećanja.
Sada mnogi od vas mrze da zavire na facebook zbog toga. I sama sam gledajući što se dešava po društvenim mrežama osjetila neprijatnost da i ja podijelim visual svoje izborne priče.
Stoga ću se narednih dana truditi da vas ne zamaram previše.

Uradila sam tv spot u formi video priče o mom izbornom programu i postavit ću ga da vidite. To je realna priča o tome gdje smo, kako živimo i kako bismo trebali da živimo.

To je moja priča o svima nama.

Kao kandidatkinja za načelnicu Općine Novi Grad Sarajevo ušla sam u borbu suprostavljajući se budžetskim milionima koje dijele kao da su privatni. U borbi sam i protiv korupcije, pogodovanja. U borbi sam i protiv stranačkog zapošljavanja i protiv privilegija. To je borba u kojoj načelnika dižu u zvijezde ako im da novac za nešto, za pomoc Mjesnoj zajednici, iako je to novac gramana.

Ako budemo vjerovali jedni u druge kao što smo i onih ratnih godina kada ste čekali da mi čujete glas iz rova sa neke od borbenih linija oko našeg grada, onda će biti dobro.

Prijatelji mi kažu da trebam pričati ljudima šta sam sve radila u životu. A ja njima velim da to neću jer ako ljudi to ne znaju onda nije ni važno.

U godini smo kada nas je pandemija COVID-19 uplasila, poharala, odnosi nam još uvijek živote. Stoga, ja kao kandidatkinja za načelnicu neću održati nijedan predizborni skup. Obići ću naselja, razgovarati pojedinačno sa građanima, pridržavati se svih epidemioloških mjera.

Važni su mi sigurnost i zdravlje svih vas. Moja kampanja bit će skromna, prilagođena ovom trenutku. A taj je trenutak težak.
I moj cijeli program je usmjeren da se pomogne građanima, da im se olakša život.

Ako pobjedim, da ponovim, nikada neću sjesti u službeno vozilo. Kabinet načelnika neće imati ni službeno vozilo ni vozača. Kao načelnica nikada neću “na reprezentaciju” trošiti vaš novac. Ne treba mi reprezentacija. Ni službeni mobitel.

Taj novac preusmjerit ću tamo gdje je potrebniji.

A mnogo toga je potrebno.

Vi i ja smo zajedno u ovoj priči. Kao što smo zajedno cijeli život.

Hvala vam na svim lijepim riječima podrške koje mi upućujete.

Iskreno mi to mnogo znači.

I… nemojte se ljutiti na kandidate iz mnogobrojnih političkih stranaka što će narednih mjesec dana objavljivati slogane, programe, obećanja. Naljutite se na sebe i pažljivo čitajte i ono što piše i izmemu redova. Kad sve pročitate i proučite pogledajte kako živite. Pogledajte škole, vrtiće, parkove, parkinge, rasturene fasade i zgrade od granata a rat je stao prije 25 godina. Pogledajte zapuštene i zarasle trotoare, cijela naselja zapostavljena. Udahnite. Možda vam se posreći pa ne osjetite smrad deponije. Sve fino pregledajte oko sebe a onda i u sebi.

I 15.11. izađite na glasanje. Pozovite porodicu, prijatelje, komšije. Bitno je da glasate. Jer ako to ne učinite, ukrast će vaš glas. A onda ćete narednih godina biti glasni s negodovanjem po facebooku.

Vi ste promjena. Vi jedini promjenu možete napraviti.

Želim vam da u sebi pronađete mir. I želim da nam svima što lakše prođe narednih mjesec dana.

Čuvajte se”, napisala je Prašović Gadžo.

alt

Izvor: Slobodna Bosna
Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter