Čitaj.ba

U službi naroda!

Koronavirus odnio mladi život: U Sarajevu studentica preminula od korone

Studentica treće godine Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu preminula je u 21. godini života nakon borbe sa korona virusom, saopšteno je iz Studentskog Parlamenta Univerziteta u Sarajevu.

U objavi se ne navodi identitet preminule djevojke.

– Nakon što nas je prethodno ove sedmice napustio profesor Memić, danas smo dobili još jednu tužnu vijest. Nakon borbe sa korona virusom, na bolji svijet preselila je i jedna naša koleginica, studentkinja treće godine Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, u 21 godini života. Nećemo objaviti identitet naše koleginice, jer nemamo dozvolu za to, a Boga molimo da joj se smiluje – objavili su iz Studentskog parlamenta.

Dodaju da ovim putem žele ukazati na važnost pridržavanja preventivnih mjera, s obzirom na sve veći broj zaraženih prethodnih dana i na činjenicu da je sve više mladih među zaraženim koji imaju teža stanja.

– Stoga apelujemo da budete odgovorni, kako bi sačuvali svoje i zdravlje ljudi oko vas. Ovim putem apelujemo i na fakultete/akademije da posebno vode računa o epidemiološkim mjerama, kako bi mogućnost zaraze studenata i profesora sveli na minimum – rekli su iz Studentskog parlamenta, piše Avaz.

Izvor: Avaz
Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter