BiH

Krali od bolesnog djeteta: Zbog ovog sramnog poteza mladića i djevojke svi u BiH su zaprepašteni (VIDEO)

Mještani Grocke ostali su zaprepašteni nakon što se društvenim mrežama proširio snimak iz jednog kafića u centru ove beogradske opštine na kome se vidi kako momak i djevojka kradu novac namjenjen liječenju trogodišnje Nine Stameniković, koja boluje od celebralne paralize.

– Sav novac koji je prikupljen proslijeđen je odmah fondaciji “Budi human”, koja prikuplja sredstva za njeno liječenje. Ukrasni predmti koji su ostali poslati su u Smederevo za naredni bazar, a kolačići u kafiću koji se nalazi u blizini platoa, kako bi se nastavilo sa prikupljanjem pomoći – kaže za Blic Lj.L., koja je učestovala u organizaciji ove humanitarne akcije.

Dva dana kasnije, nakon što su gosti kafića donirali veću sumu novca u objekat je ušao par koji se smjestio za jedan od stolova, kako bi, ispostaviće se kasnije, isplanirao besramnu krađu novca namjenjenog humanitarnoj pomoći.

Na snimcima koje su zabilježile kamera kafića vidi se kako djevojka nekoliko puta prolazi pored kutije sa novcem i namješta je, ne bi li joj kasnije bilo lakše da istu ukrade.

– Nakon što je radnica kafića prešla preko puta ulice kako bi otišla do apoteke djevojka je iskoristila priliku, kutiju je prekrila novinama i odnela do svoje torbe. Čak joj je u jednom trenutku novac ispao iz kutije. Ne sluteći o čemu se radi, gost kome je dodala novine vratio joj je novac. Stavila ga je u torbi i nedugo nakon toga u pratnji svog momka napustila je kafić. Užas! – priča sagovornica Blica.

Prema onome što se može vidjeti na snimcima, par se sve vrijeme iskusno krio od kamera.

– Čini se da ovo ne rade prvi put. Obzirom da ne prezaju ni od čega pa ni od toga da ukradu novac za liječenje bolesnog djeteta vjerovatno im ovo nije ni prva ni posljednja krađa – dodaje ona.

Vlasnici kafića odmah su reagovali, prijavili slučaj policiji i prosledili sve snimke sa kamera, ali idetitet ovih osoba još uvijek nije utvrđen.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: Blic

Slični članci

Back to top button