Čitaj.ba

U službi naroda!

Francuska: Izrečena kazna bh. porodici koja je pretukla kćerku zbog veze sa Srbinom

Roditelji, stric i strina mlade djevojke porijeklom iz BiH, koju su ošišali naćelavo jer se viđala s mladim Srbinom, osuđeni su u Francuskoj na godinu dana zatvora uslovno.

Sud u Bezansonu, na istoku zemlje, odredio je i petogodišnju zabranu ulaska na francusku teritoriju roditeljima 17-ogodišnjakinje.

Djevojka i članovi porodice njenog momka na sudu su rekli da je bila odvedena u sobu gdje su je četiri odrasle osobe tukle, a stric ošišao.

Roditelji, stric i strina priznali su “tek jedan ili dva šamara” i rekli da ju je ošišao otac kako bi je kaznio nakon što je četiri dana bila u bijegu s tri godine starijim muškarcem.

– Roditelji su me tukli rukama i nogama – izjavila je djevojka i objasnila da su se “protivili braku i njihovoj vezi zbog religije”.

Članovi njene porodice poriču tu verziju, a stric je izjavio da “kada mlada djevojka napravi veliku glupost, obrije joj se glava – to joj je kazna”.

Četvoro optuženih tvrdi da nisu pretukli djevojku, a otac kaže da ju je “samo obrijao, a majka dva puta ošamarila”.

To je sudijama bilo neuvjerljivo objašnjenje za nalaz ljekarskog pregleda – slomljena rebra i brojne hematome, zbog čega je djevojka provela dvije sedmice u bolnici, javlja Hina.

Izvor: Agencije
Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter