Svijet

Bosancu prijete dvije godine zatvora: Kamion zaustavio na sred pruge

Postoje nove informacije o vrlo neobičnom događaju iz Češke. Vozač je usred željezničkog prelaza zaustavio svoj kamion, a vozač voza – što vjerovatno niko ne bi očekivao – uspio je zaustaviti voz tik ispred kamiona.

Poznato je da je narandžasti DAF prošo korz trepćuće crvene lampe ispred pruge. Dakle, prekršio je zabranu na ovaj način. Činilo se da je i vozač kamiona blokirao prolaz jer se rampa nije spustila. Međutim, kada se voz od nekoliko stotina tona zaustavio ispred njegove kabine, odmah se predomislio, oštetio jednu od barijera/rampi- i pobjegao s mjesta događaja.

I tu dolazimo do novih informacija. Češka policija organizirala je sjajnu potragu, a fotografije narandžastog DAF-a kružile su Internetom i TV-om. Na kraju je utvrđeno da se radi o kamionu iz Bosne i Hercegovine koji je u ovo područje došao radi utovara. Tako bi policija mogla doći do podataka o prevozniku i namjeravati utvrditi ko je tačno vozio set u vrijeme incidenta.

A kad saznaju, češko tužilaštvo podići će optužnicu. Vozač će najvjerovatnije biti odgovoran za prouzrokovanje “općeg rizika od nemara”, a tužilaštvo će moći tražiti do dvije godine zatvora.

Izvor: kam-bus.info

Slični članci

Back to top button