Crna hronika

Djeca tri dana živjela uz mrtve roditelje: ‘Spavaju već tri dana, a očevo tijelo je pocrnjelo’

Djeca iz ruskog grada Bolshoyea Kuzyomkino tri dana živjelo je u stanu pokraj mrtvih roditelja Alexandera (30) i Viktorie Yakunina (25) koji su preminuli u krevetu nakon što su pojeli “otrovne krastavce”.

Djeca su mislila da im roditelji spavaju. Kada porodica nije došla na jedno porodično okupljanje, Natalia Bakulina (36) iz Lenjingrada nazvala je brata Alexandera (30) i njegovu 25-godišnju suprugu Viktoriju, a na telefon joj se javila 5-godišnja djevojčica.

Ispričala je kako mama i otac spavaju već tri dana te da je očevo tijelo pocrnjelo, prenosi Ary News. Prizor koji je Natalia zatekla šokirao ju je.

– Utrčala sam unutra i vidjela sve. Pala sam i počela vrištati – kazala je.

Zatim je nazvala policiju i hitnu službu, odjenula je djecu i izvela ih iz stana. Djeca su nakon nesreće povjerena djedu s očeve strane da brine o njima. Policija je u kuhinji pronašla domaće kisele krastavce koje je paru dan ranije dala Alexanderova majka.

Kako prenose ruske agencije, čini se kako se u staklenki razvio otrovni botulinum toksin, poznat kao najmoćniji od svih poznatih prirodnih otrova.

Izvor: Večernji list

Slični članci

Back to top button