Svijet

Grčka i Turska: Zgrade se ruše, more preplavilo gradove, ljudi u strahu za život (VIDEO)

Stravični snimci pristižu iz Grčke i Turske nakon što je grčko ostrvo Samos pogodio jučer snažan zemljotres od sedam stepeni Rihterove skale.

Podrhtavanje koje je trajalo dugo osjetilo se širom Grčke, pa sve do Istanbula. Nakon prvog potresa, uslijedila su još tri sa maginutdama 4,1, 4,2 i 4,8.

Turska služba za katastrofe i vanredne situacije objavila je da je zemljotres imao snagu 6,6 stepeni, a Američki geološki institut izmjerio je sedam stepeni oko 12.50.

Epicentar je bio 17 kilometara od obale provincije Izmir, na dubini od 16 kilometara, navodi turska služba. Američki geološki institut saopštio je da se potres dogodio na dubini od deset kilometara i da je epicentar bio 35 kilometara od turske obale.

Stanovnici grčkog ostrva Samos, na kojem živi oko 45.000 ljudi, pozvani su da se ne približavaju obali, saopšteno je iz grčke organizacije za antiseizmičko planiranje.

Lokalni mediji na Samosu izvještavaju o šteti na zgradama i putevima, dok izvještaji stižu i iz obližnje Turske gdje se nekoliko zgrada srušilo u primorskom gradu Izmiru.

Pristižu i novi snimci na kojima se vidi da se najmanje jedna zgrada, koji je zemljotres teško oštetio, poslije nekog vremena srušila.

Slični članci

Back to top button