Uncategorized

SDA: U Hadžićima počeo odron Četvorke

U Hadžićima počela serija odrona Četvorke – poručili su iz Stranke demokratske akcije (SDA) nakon što je Socijaldemokratska partija (SDP) odlučila da ne podrži kandidata za načelnika Općine Hadžići Enesa Kazića, a kojeg je za tu funkciju predložila Narod i pravda (NiP).

“Povodom najnovijih dešavanja na temu očekivanih unutar koalicionih previranja započetih u Općini Hadžići mi u SDA Novo Sarajevo podsjećamo svoje birače da smo predvidjeli ove okolnosti i o tome pisali u par navrata. Naravno, u demokratskom društvu, jaka pozicija treba jaku opoziciju i to je ono od čega ne bježimo. No nažalost mi izgleda niti ovoga mandata nećemo imati opoziciju, čije ‘konstruktivne’ ideje bismo razmatrali”, poručili su iz SDA.

Kako su naveli, serija odrona Četvorke počinje u Hadžićima, dok niti ostale općinske ispostave nisu pokazale nikakvu stabilnost.

“Svakodnevna individualna napuštanja te pojedinačni istupi dodatno potkrepljuju ove informacije. Ovo je dakle još jedan u nizu dokaza da su ‘moralna načela’ na kojima zapravo baziraju svoju kampanju samo paravan za lične interese u borbi za fotelje i budžete koje akumuliraju poreski obveznici. Ova neprincipjelna i ideološki nespojiva koalicija definitivno nije dovoljno zrela za bilo kakvo konstruktivno djelovanje, no i ovakvo kakvo je SDA će iskoristiti u dodatnom konsolidovanju svojih redova kako bi djelovala u interesu građana, te kako bi svoju poziciju potvrdila u kontekstu pravog i čvrstog oslonca našim biračima odnosno građanima”, naglasili su.

Iz SDA Novo Sarajevu su istakli da neće trošiti vrijeme na, kako su saopćili, isprazne priče, već korigovati sve što treba da koriguju, osvježiti kadar novim, mladim i sposobnim licima te nastaviti put progresa Novog Sarajeva.

“Dragi naši sugrađani, oni svakodnevno izmišljaju načine kako bi osvojili vašu naklonost, očigledno, nemaju dovoljno snage niti mudrosti za to, stoga ćemo mi, vaša SDA i onaj konzinstentni dio nje ustrajati na putu dobra i uzvratiti na vaše povjerenje još većom požrtvovanošću i napretkom”, poručili su iz SDA Novo Sarajevo.

Izvor: Klix.ba

Slični članci

Back to top button