Čitaj.ba

U službi naroda!

Fudbaler bh. porijekla izabrao Švicarsku pa poručio: ‘Nemam dileme o tome gdje pripadam…’

Bećir Omeragić, fudbaler bh. porijekla dugo vremena se u našoj javnosti spominjao u kontekstu potencijalnog reprezentativca.

Ipak, trenutni član Zuricha je prihvatio poziv Vladimira Petkovića i tako se stavio na raspolaganje reprezentaciji Švicarske.

Omeragić još uvijek nije dobio priliku da debituje za Švicarsku, a u emisiji Sport Panorama u kojoj je gostovao poručio je da nikada nije bilo dileme za koju će reprezentaciju nastupati.

“Budite mirni, ja sam Švicarsku odabrao isključivo svojom voljom i za mene nikad nije postojala druga opcija, jer ja od 15. godine igram isključivo za ovu zemlju. Nemam dileme o tome gdje pripadam”, kazao je fudbaler Omeragić.

Dodao je da se ne opterećuje trenutno transferom, iako se o njemu mnogo govori.

“Moja životna želja je oduvijek bila da zaigram za Barcelonu. Ipak, svjestan sam koliko je fudbal nepredvidiv i da se ona možda neće ostvariti. No, ne želim se time opteretiti u prevelikoj mjeri, želim samo biti fokusiran na svoje igre i napredak. Što se ponuda tiče, trenutno imam najkonkretniju ponudu iz Salzburga”, kazao je Omeragić u emisiji Sport Panorama.

Izvor: Oslobođenje
Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter