NogometSport

Meč u BiH: Sukobi, potezalo se oružje, a evo šta policija kaže

Na Facebook stranici Druge lige Centar objavljeni su šokantni detalji o navodnim incidentima na utakmici koju su odigrali Pobjeda i Famos (0:1) u okviru 15. kola Druge lige Federacije BiH.

Kako se navodi na ovoj stranici, delegat utakmice je, nakon što je verbalno napadnut, uperio vatreno oružje na službena lica i neke navijače domaćeg tima iz Tešnja nakon čega je priveden.

Status prenosimo u cijelosti:

“Cirkus Colorado završavamo nemilim scenama sa utakmica između Pobjeda i Famosa na Tešanjci.

Nakon što je po završetku utakmice verbalno napadnut, delegat susreta Šesto Edis u “samoodbrani” uperio vatreno oružje na službena lica i nekolicinu navijača Pobjede. Nadležni organi su reagovali, priveli lice, izvršili uviđaj te će protiv istog biti pokrenut krivični postupak.

Napomenimo da je tokom susreta, prema viđenju naših izvora sa Tešanjke, domaćoj ekipe poništen čist pogodak uz nedosuđen jedanaesterac.

Za koga se igra ova sezona”, piše na Facebook stranici Druge lige centar.

Facebook: Tešanj

U povodu ovoga ekipa Radiosarajevo.ba kontaktirala je Aldinu Alić, glasnogovornicu Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Ona je rekla da o ovim incidentima nema informacija.

“Nisam ništa dobila, a da je policija reagirala sigurno bih bila obavještena”, kazala je Alić za Radiosarajevo.ba.

Isto su za rekli i iz Policijske stanice Tešanj.

Ni u Operativnom centru MUP-a ZDK, također, nemaju informacija.

“Nemamo informacija. Policija je osiguravala događaj. Nije bilo čak ni narušavanja javnog reda i mira, sve je uredno”, kazali su iz Operativnog centra MUP-a ZDK za Radiosarajevo.ba.

Inače, jesenji prvak Druge lige FBiH grupa Centar je ekipa Borca iz Jelaha.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Slični članci

Back to top button