Nogomet

Hvala Nogometnom savezu BiH: Ostali smo bez dva igrača

Nogometna reprezentacija BiH neće igrati na Evropskom prvenstu, a poražena je i od Irana u prijateljskom susretu, dok za pobjedu ne znaju već skoro godinu dana.

Selektori dolaze i odlaze, ljudi u Nogometnom savezu BiH ostaju, postaju i počasni članovi Saveza. Stadiona pravog nemamo, a niko ni ne razmišlja o tome, liga nam je jedna od najgorih u Evropi, tereni užasni i ono što je u svijetu normalno kod nas je to nemoguća misija.

Politika ušla dobro u sport, gotovo da političke stranke i njihovi lideri sastavljaju ekipe, a u reprezentaciju dolazi mnogo “zalutalih” igrača.

Zemlje iz regiona se nam smiju, pa i cijeli svijet, ali ne kaže se džabe “Nigdje ko u Bosni i Hercegovini.”

Mogli bi još mnogo toga napisati ali nećemo, jer je previše sve smiješno, ali evo nekoliko primjera samo.

Bajević u reprezentaciju zove Ermedina Demirovića koji nema pravo nastupa zbog crvenog kartona, ali to njemu kao i njegovim pomočnicima nije palo na pamet da provjere prije nego što je Demirović došao u BiH i onda ga oni poslali nazad za Njemačku.

Onda Kenan Pirić golman Maribora, posljednji put je branio za Maribor 22. jula i od tad nije ni u kadru za utakmice, ali je ipak dobio poziv.

Mogli bi još ali nećemo, dovoljno je samo da kažemo da smo prije nekoliko dana ostali bez Huseina Balića nogometaša LASK-a koji je prihvatio poziv Austrije, iako je imao želju da igra za zemlju svojih roditelja, čak je i pozirao sa šalom BiH.

Ostali smo i bez još jednog igrača, a njegovo je ime Kenan Bajrić koji je prvotimac Slovana iz Bratislave i koji je dugo čekao poziv iz BiH, te imao ogromnu želju da nastupi za našu reprezentaciju, ali ga niko nikada nije kontaktirao i on je prihvatio poziv Slovenije.

Sretno Baliću i Bajriću, a ti BiH ostani tu gdje jesi jer bolje i ne zaslužuješ.

Izvor: reprezentacija.ba

Slični članci

Back to top button