Crna hronika

Novi detalji o ubistvu: Marokanac je u BiH već dvije godine, ima ženu, bh. državljanku i dijete

Sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini, kao i Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, uključene su u potragu za trojicom stranih državljana, migranata, koji se sumnjiče za tuču u ilidžanskom naselju Otes u kojoj je ubijen 36-godišnji Jasmin Berović, dok su dvojica njegovih prijatelja teško povrijeđena.

– Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS i dalje rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela ubistvo i teška tjelesna povreda počinjenih na području općine Ilidža 17. novembra. Poduzimaju se intenzivne mjere i radnje na pronalasku osoba koje se dovode u vezu sa ovim događajem. O krivičnim djelima i raspoloživim saznanjima obaviještene su sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini, kao i Obavještajno-sigurnosna agencija – saopćio je danas glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

MUP je, podsjetimo, objavio potjernicu za jednom osobom, za koju je utvrđeno da je u kritično vrijeme bila na mjestu ubistva, a koja je jučer i uhapšena. 

Radi se o 34-godišnjem Aglarasu Hichamu, državljaninu Maroka, koji, prema saznanjima Faktora u BiH boravi već oko dvije godine.

Čak je i osuđivan zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga, nakon što su ga pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo hapsili u oktobru prošle godine, i pronašli kod njega marihuanu namijenjenu za uličnu prodaju.

Iz Tužilaštva KS je za ovaj medij potvrđeno da je osuđen na četiri mjeseca zatvora, uvjetno, sa rokom kušnje od godinu.

Kako saznaje Faktor, on u Bosni Hercegovini ima i ženu, bh. državljanku, sa kojom navodno ima i dijete. Prije oko mjesec je boravio u kampu za migrante, odakle je otjeran jer je pio, drogirao se i krao od drugih migranata.

Osim njega, u sukobu na Ilidži učestvovala su još dvojica zasad neidentifikovanih migranata sa jedne, te pet državljana BiH sa druge strane.

Izvor: DEPO PORTAL

Slični članci

Back to top button